Soorten houten vloeren

Soorten houten vloeren

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in veel verschillende structuren, profieltypen en afwerkingen. Het is belangrijk om het juiste type vloer te kiezen, afhankelijk van de behoeften en eisen van de ruimte in kwestie. De vraag is: zijn kunsthouten vloeren superieur aan andere soorten, zoals laminaat of massief houten vloeren? In dit artikel geven we wat inzicht in de beschikbare keuzes, samen met hun respectieve sterke en zwakke punten.

Wat zijn de verschillen tussen soorten houten vloeren?

Allereerst moet u het type houten vloer niet verwarren met de houtsoort of -variëteit, die de kleur en het patroon van de vloer bepaalt. Hardhouten vloertypes verwijzen naar de manier waarop het materiaal is samengesteld, of het nu vinyl, synthetisch hout, echt hardhout of een houtcomposiet met fineer is. Alle soorten hardhouten vloeren hebben een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en passen bij elk decor-modern, traditioneel, commercieel, noem maar op. Er zijn vijf hoofdtypen van hardhouten vloeren. Ze zijn: vinyl, laminaat, parket, massief en samengestelde hardhouten vloeren. Hier zijn enkele details over elke variatie.

Wat is het?

Samen met laminaat is vinyl een van de meest populaire vloertypes. Het is aanpasbaar en verkrijgbaar in een fantastische reeks designs en afwerkingen. Vinyl is zeer veerkrachtig, wat betekent dat het kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan dessins te simuleren, waaronder keramiek, hardhout, marmer en steen.