vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen: alles wat je moet weten

Vloerverwarming is een populaire manier om je huis te verwarmen. Het biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Infrezen is een van de meest voorkomende manieren om vloerverwarming te installeren. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van vloerverwarming en leggen we uit hoe het infrezen van vloerverwarming in zijn werk gaat.

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij warm water door buizen onder de vloer stroomt. Hierdoor wordt de vloer verwarmd, waardoor de hele kamer gelijkmatig wordt verwarmd. Het systeem is zeer efficiënt en biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen.

De voordelen van vloerverwarming

Er zijn veel voordelen verbonden aan vloerverwarming. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Efficiëntie: Vloerverwarming is zeer efficiënt omdat het warmte gelijkmatig verdeelt. Hierdoor hoef je minder energie te gebruiken om je huis te verwarmen en bespaar je op energiekosten.
 2. Comfort: Vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte in huis. Doordat de warmte vanaf de grond komt, voelt het alsof de warmte om je heen is, in plaats van dat het uit de lucht komt. Dit zorgt voor een comfortabelere leefomgeving.
 3. Ruimtebesparend: Omdat er geen radiatoren nodig zijn, bespaar je ruimte in huis. Hierdoor heb je meer ruimte voor meubels of andere decoratieve elementen.
 4. Gezondheid: Vloerverwarming is gezonder dan traditionele verwarmingssystemen omdat het de luchtvochtigheid in huis op peil houdt. Dit zorgt voor minder stof en minder kans op allergieën.

Wat is infrezen van vloerverwarming?

Infrezen van vloerverwarming is een veelvoorkomende manier om vloerverwarming te installeren. Bij het infrezen worden er gleuven in de vloer gefreesd waarin de buizen voor de vloerverwarming worden gelegd. Vervolgens worden de gleuven dichtgemaakt met een egalisatiemiddel en kan de vloerbedekking worden aangebracht.

Voordelen van infrezen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het infrezen van vloerverwarming. Hier zijn er een paar:

 1. Energiezuinig: Vloerverwarming werkt op een lagere temperatuur dan traditionele radiatoren, waardoor je energie bespaart en je energierekening lager wordt.
 2. Comfortabel: Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor er geen koude plekken zijn en de luchtvochtigheid in huis op peil blijft. Hierdoor voelt de warmte behaaglijk aan en heb je minder last van droge lucht.
 3. Esthetisch: Bij vloerverwarming zijn er geen radiatoren nodig, waardoor je meer ruimte hebt in huis en je interieur er strakker uitziet.
 4. Verhoogt de waarde van je huis: Vloerverwarming is een investering in je huis en kan de waarde ervan verhogen.

Hoe wordt vloerverwarming ingefreesd?

Vloerverwarming infrezen is een klus die je het beste kunt overlaten aan een vakman. Hieronder beschrijven we kort het proces:

 1. Voorbereiding: Voordat er begonnen kan worden met het infrezen, moet de vloer schoon en vlak zijn. Eventuele oneffenheden moeten worden weggewerkt.
 2. Infrezen: Met een sleuvenfrees worden er gleuven in de vloer gefreesd. De buizen worden hier vervolgens in gelegd.
 3. Aansluiten: Nadat de buizen zijn gelegd, worden deze aangesloten op de cv-ketel of warmtepomp. Er wordt een verdeler geplaatst die ervoor zorgt dat het water gelijkmatig door de buizen stroomt.
 4. Afwerking: Na het aansluiten van de buizen worden de sleuven worden opgevuld met speciale mortel en vervolgens gladgestreken. Daarna wordt de vloer geplaatst.

Voor een offerte of meer informatie klik hier