Nieuwe vloer voor een garage of oprit

Nieuwe vloer voor een garage of oprit?

Een nieuwe vloer voor een garage kan erg prijzig zijn. Het moet echter gezegd worden dat het niet altijd noodzakelijk is om veel geld uit te geven voor een polyurethaan gietvloer. Veel hangt wat dat betreft af van de functie die de gietvloer zal vertegenwoordigen. Wordt deze bijvoorbeeld geplaatst in de keuken of in de woonkamer of gaat u deze plaatsen in de garage?

In het laatste geval volstaat het om te kiezen voor een epoxyvloer. Deze leent zich ideaal voor garages, maar ook voor parkings, opslagruimtes en ga zo maar door. Tel daarbij op dat dit type gietvloer ook nog eens veel voordeliger is en u heeft meteen voldoende goede redenen om te kiezen voor een epoxyvloer.

Welke gietvloer in uw garage plaatsen? 

Wanneer u over een garage beschikt zult u deze graag willen voorzien van een kwalitatieve vloer. Dat is ook nodig, want de vloer in een garage krijgt heel wat te verduren. Omwille van deze reden en omwille van het eenvoudige onderhoud wordt er voor een garage dan ook steeds vaker gekozen voor een gietvloer. Vroeger werd eerder een design betonvloer geplaatst, maar omwille van de extra voordelen is een gietvloer tegenwoordig toch interessanter. In ieder geval, wanneer u met andere woorden op zoek bent naar een eenvoudig te plaatsen vloer in uw garage is het beslist de moeite waard om de voordelen van de gietvloer te ontdekken! 

De keuze voor een epoxyvloer in uw garage 

Om de kosten te beperken en tegelijkertijd toch te kunnen rekenen op de unieke voordelen die verbonden zijn aan de gietvloerbetonlook kiezen de meeste mensen in hun garage voor het plaatsen van een epoxyvloer. Dit type vloer is naadloos waardoor het zeer eenvoudig te onderhouden is en daarnaast is het voldoende duurzaam en kwalitatief om dienst te doen als vloer in een garage. U dient er wel rekening mee te houden dat een epoxyvloer na verloop van tijd kan verkleuren. Ook het optreden van barsten of scheuren is een mogelijkheid waar u even bij stil moet blijven staan. Los daarvan is dit type vloer werkelijk uitermate geschikt om te plaatsen in een garage.

In welke kleuren is een gietvloer verkrijgbaar? 

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende extra mogelijkheden op vlak van kleuren voor gietvloeren op de markt verschenen. Vroeger was het nagenoeg uitsluitend mogelijk om de vloer in wit of grijs te laten gieten, maar tegenwoordig behoren alle zogenaamde RAL-kleuren tot de mogelijkheid. Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van één van de standaard kleuren zal dit geen invloed hebben op de kostprijs van uw factuur. Let wel, indien er gebruik wordt gemaakt van meerdere kleuren in verschillende ruimtes kan dit wel het geval zijn. Eén kleur doortrekken voor uw gietvloer in het hele huis is financieel gezien dan ook altijd het interessantst. 

Kleur op maat voor mijn gietvloer 

Steeds meer mensen die een gietvloer laten plaatsen kiezen er tegenwoordig voor om een kleur op maat te vragen. Deze kleur is dan veelal afgestemd op de kleur die is gebruikt in de muren en die eveneens in het interieur terugkomen. De gietvloer biedt u de mogelijkheid om deze te laten gieten in een speciale kleur die u zelf heeft samengesteld, maar u moet er wel rekening mee houden dat dit altijd gepaard gaat met een hoger kostenplaatje dan wanneer u er voor kiest om gewoon een standaard RAL-kleur uit te kiezen. Omdat de kleur van de gietvloer speciaal voor u gemaakt dient te worden zal dit dus een structurele meerwaarde betekenen op uw factuur. Voor meer informatie ga naar https://www.gietvloerdenhaag.nl/